Blog

SEO : Als je dit begrijpt ben je vertrokken.

toegevoegd op jul 8, 2014

Google werkt niet voor jouw bedrijf

Dikwijls krijgen we de volgende vraag: waarom vinden onze klanten ons niet op internet?  De reden voor de vraag is ook meteen het antwoord er op. Bedrijven willen klanten binnenhalen en dat is niet het doel van zoekmachines (zoals bvb Google). Zoekmachines willen informatie leveren. Dit is het belangrijkste principe dat je als bedrijf moet begrijpen over SEO.  Het doel van je bedrijf en het doel van Google zijn meestal niet hetzelfde. En vermits Google de gebruikers aanbrengt zal jij je moeten aanpassen.

De oplossing? 

Hoe doe je dat? Door informatie te leveren. Content is king zegt men dikwijls en dit klopt. Onderstaande zaken gaan de zaak zeker vooruithelpen:
  • Vul je website met informatie die relevant is voor wat je verkoopt.
  • Zorg dat je tekst de zoekwoorden bevat waarmee je denkt dat de klant informatie over jou product zoekt.
  • Vul de informatie steeds aan. zo blijft je site relevant voor Google.
  • Verspreidt de info van je website via sociale media (Facebook, Linkedin, Twitter,Google+,...).
  • Zorg dat partners of andere websites naar je linken.

Is het zo simpel? 

Eigenlijk wel ja. Er zijn nog veel meer zaken die belangrijk zijn en voor de technische SEO zorgt Happit. Maar inhoud is het allerbelangrijkste en voor de inhoud moet je zelf zorgen. Jij kent je bedrijf en sector het beste. Wij kunnen wel helpen met een analyse achteraf en met tips over welke zoekwoorden je meer moet gebruiken.

Is het gemakkelijk ?

Nee, want het kan veel werk zijn om je website up-to -date te houden en je moet geduld hebben. Soms laten de resultaten even op zich wachten. Maar na een tijd zul je zien dat deze aanpak werkt.