Blog

Mobiel vriendelijke sites scoren beter op Google

toegevoegd op Apr 16, 2015

Wat gaat er gebeuren?

Op 25 februari heeft google een bericht geplaatst op zijn blog. Hierin staat het volgende te lezen.

"Vanaf 21 april zullen we mobiel-vriendelijkheid gebruiken als ranking signaal. Deze wijziging zal wereldwijd de zoekresultaten op mobiele toestellen in alle talen in hoge maten beïnvloeden. Daardoor zullen gebruikers gemakkelijker relevante, kwaliteitsvolle zoekresultaten ontvangen die geoptimaliseerd zijn voor hun toestel."Official Google webmaster central

Wat betekent dit voor de website van je bedrijf?

Als je website niet mobiel-klaar is dan kan deze verdwijnen uit de zoek resultaten vanaf een mobiel toestel. Dit lijkt misschien niet zo erg maar tegenwoordig gebeurt 50% van alle zoekoprachten al via mobiele toestellen. Met een mobiel onvriendelijk site kan je dus tot 50% minder mensen bereiken na 21 april.

Hoe weet ik of mijn site mobiel-vriendelijk is?

Het is gelukkig redelijk eenvoudig om te checken of je site in orde is. Googel heeft een online tool die je site binnen 30 seconden evalueert. Indien je site niet slaagt dan zal de tool ook enkele suggesties maken voor verbetering. Als je slaagt is er geen probleem. Als je site niet in orde is dan is er nog geen reden tot paniek maar is het wel interessant om er snel voor te zorgen dat je website responsive wordt of een mobiele versie heeft. Aan klanten die je niet vinden kan je namelijk niks verkopen.

  • Shown in case there are no items!