Blog

Meer mensen kopen online, maar voor minder geld

toegevoegd op Jun 13, 2014

60 procent van de Belgen heeft in de periode van april 2013 tot april 2014 iets online gekocht. Dat blijkt althans uit een enquête van handelsfederatie Comeos bij een duizendtal Belgen. Ten opzichte van het dezelfde periode een jaar eerder kwamen er 330.000 nieuwe klanten bij.

De Belg blijkt steeds vaker online te kopen, 28 procent doet dat minstens één keer per maand. Het gemiddelde bedrag dat de Belg op een jaar online besteedt daalt wel, van 2.040 euro vorig jaar naar 1.932 euro.
"De onlinehandel in België is nu goed voor 5 procent van de totale omzet in de handel, of 4,89 miljard euro", zegt Dominique Michel, CEO van Comeos. Tegen 2018 denkt Michel dat dat aandeel zal verdubbelen. "Daarmee zullen we dan op het niveau zitten dat Groot-Brittannië vandaag reeds haalt."

Belangrijk is volgens Comeos dan wel dat meer Belgen online actief worden. Vandaag heeft 81 procent van de Belgen toegang tot het internet, hetgeen fors minder is dan in de buurlanden (Nederland 93 procent, Luxemburg 91 procent).
"Meer mensen online krijgen is de eerste uitdaging, het uitbouwen van een transparant en vertrouwenwekkend betaalsysteem de tweede", aldus Michel. Hij geeft daarbij het Nederlandse iDeal als voorbeeld.

Bron: deredactie.be

  • Shown in case there are no items!