basisschool ellikom

Het doel

De vorige website van de basisschool in Ellikom was na een respectabele loopbaan aan vernieuwing toe. Happit heeft het op zich genomen om gratis de nieuwe website te maken. We hebben vanuit het standpunt van de ouders een structuur bedacht. De nieuwe website moet alle nuttige informatie over de school aan de ouders communiceren. De website is dus een communicatiemiddel geworden tussen de leerkrachten en de ouders. Leerkrachten kunnen op een gemakkelijke wijze nuttige info, leuke weetjes, foto's, een weekverslag,... op de website plaatsen. De ouders kunnen dan weer op een eenvoudige manier een bericht sturen naar de school of naar één bepaalde leerkracht via het contactformulier. Met de website wil de school niet alleen dicht bij de leerlingen maar ook dicht bij de ouders staan.

De website

Happit webdesign : project GCT Slaapcomfort

Deze website moest een informatieve website zijn. Nuttige informatie zoals 'wat te doen bij afwezigheid', vrije dagen, ... moesten op een snelle en gemakkelijk manier terug te vinden zijn.

Ouders vinden het ook fijn om iets te weten over de klas waar hun kind zich in bevindt. Daarom is er een pagina met voor iedere klas een klasfoto, een foto en een beetje uitleg over de leerkracht, uitleg over de klaswerking,...

Daarenboven heeft iedere klas zijn eigen nieuwspagina. Hierop kan de leerkracht leuke weetjes, foto's en nuttige info betreffende de klas plaatsen. Dankzij het happCMS systeem, kunnen de leerkrachten dit op een zeer eenvoudige manier doen. Verder is er een nieuwspagina voor algemene gebeurtenissen die de hele school aangaan. Het laatst toegevoegde nieuwsfeit wordt automatisch op de homepagina weergegeven.

De website moest de school ook bereikbaarder maken. Er kan niet altijd iemand op het secretariaat aanwezig en de directeur staat soms ook voor de klas. Op de contactpagina staat duidelijk hoe men de school het best kan contacteren. Ook is er een contactformulier toegevoegd waarop ouders hun vragen kunnen stellen.

De site is volledig responsive opgebouwd. Zo zullen zij die de website bezoeken vanop een smartphone of tablet ook direct alle nuttige informatie terugvinden en zal alles steeds mooi op het scherm verschijnen, ongeacht de afmeting van het scherm.

Bezoek de site van de basisschool te Ellikom