G&D Energy

Het doel

G&D Energy is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in hernieuwbare energie en energiebesparing. Ze verkopen bijvoorbeeld warmtepompen zonneboilers en zonnepanelen.

Voor G&D-Energy heeft Happit een all-in oplossing ontwikkeld. Dit is verwezenlijkt door gebruik te maken van ons administratiesysteem HappERP gekoppeld aan een zeer volledige website met een webshop opgebouwd in ons CMS systeem HappCMS.

De website

Happit webdesign : project G&D Energy

De Website van G&D-Energy heeft een uitgebreide functionaliteit. Hij is echt opgebouwd volgens ons idee dat een website uit 3 evenwaardige delen moet bestaan. Een website moet namelijk een mooi design hebben, hij moet iets opbrengen voor het bedrijf en hij moet foutloos werken. Alle drie deze elementen zij even belangrijk voor ons. Deze website is daar een schoolvoorbeeld van. Een mooie site met een uitgebreide functionaliteit en klant interactie die leads genereert en die uiteraard zeer goed werkt.

De website is vooral gericht op het activeren van klanten zodat ze de interactieve functies van de website kunnen vinden en ook gebruiken. De Website heeft buiten de standaard functionaliteit die je op veel websites terugvind ook enkele zeer leuke extras. Zo is er een berekeningsmodule waar de klant de prijs van zijn zonnepaneel installatie kan berekenen en zelfs een volledige gepersonaliseerde offerte kan ontvangen per email.

Op de projecten pagina vindt de klant een aantal uitgevoerde projecten. Deze projecten zijn voor G&D-energy zeer eenvoudig toe te voegen aan de website. Ze worden namelijk uit de database van HappERP geladen. Een leuke extra voor de klanten en bezoekers is dat ze op een een eenvoudige manier een opmerking kunnen toevoegen aan de projecten. Dit zorgt voor een nog grotere klantbetrokkenheid.

De web shop is ook volledig gekoppeld aan HappERP. Alle gegevens zoals de beschrijvingen, de datasheets, de prijzen en de foto’s komen uit de database van HappERP. Indien er een bestelling gebeurt wordt deze ook automatisch in HappERP opgenomen. Zo worden de fouten vermeden die kunnen gebeuren bij manuele order overname.

De website is natuurlijk ook technisch SEO geoptimaliseerd. We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om de website makkelijk doorzoekbaar te maken voor zoekrobots. Alle inhoud, van de nieuwsfeiten en de projecten tot de artikelen uit de webshop, alles wordt doorzocht. Doordat G&D-Energy de inhoud van zijn website ook continu onderhoud en aanvult resulteert dit in mooie zoekresultaten.

De website is opgebouwd met responsive design voor een juiste weergave op desktop, laptop, tablet en smartphone.

Bezoek de site van G&D Energy.

HappErp

G&D-Energy heeft zoals gezegd een volledig HappERP pakket in gebruik. Hiermee kunnen ze onder andere de volgende zaken opvolgen:

 • prospects
 • klanten
 • leveranciers
 • artikelen
 • verkopers
 • onderaannemers
 • offertes
 • orders
 • leveringen
 • facturatie
 • automatische offerte berekening
 • service en herstellingen
 • automatisch gegenereerde elektische schema's en uitvoeringsplannen voor installaties
 • volledige documentenstroom (per email of met afdrukbare PDF)

Met HappERP kan G&D-energy zijn administratie optimaal opvolgen. De gegevensstroom is zo gestroomlijnd dat dubbele ingave van gegevens vermeden worden. Processen die geautomatiseerd kunnen worden zijn ook geautomatiseerd. Op deze manier blijft enkel het werk over waar de gebruiker een beslissing moet nemen. Op deze manier kan G&D energy zijn energie richten op het punt waar deze nodig is, namelijk het helpen van zijn klanten. Een bijkomend voordeel is dat de medewerkers en verkopers van G&D-energy vanop elk toestel met een internet verbinding kunnen inloggen op HappERP en zo de gegevens kunnen raadplegen, wijzigen of aanvullen.