Huis van het kind

Het doel

Voor vijf gemeentes van Zuid-Limburg (Tongeren,Bilzen, Riemst, Hoeselt en voeren) moest er een informatiepunt komen waar ouders informatie kunnen vinden over alles wat met kinderen te maken heeft. Daarom heeft de Provincie Limburg een project gestart om een website te bouwen die deze informatie ook geeft.

Informatie op de website moest via een zoekfunctie gemakkelijk kunnen worden opgezocht door de ouders. De informatie moest ook zeer gemakkelijk door de verschillende betrokken organisaties en gemeentes kunnen worden toegevoegd.

De website

Happit webdesign : project GCT Slaapcomfort

De website voor Huis Van Het Kind Zuid-Limburg moest eerst en vooral een online informatiebalie worden voor ouders en opvoeders. Er is dus zeer veel energie in de achterliggende database structuur gestoken. Zo kunnen elk dienstaanbod verschillende tags meekrijgen die later gemakkelijk worden teruggevonden.

Informatie, wordt tegenwoordig zeer vaak opgezocht via smartphones. Daarom is de site ook volledig responsive opgebouwd. De mobiele gebruiker ziet ook op zijn smartphone onmiddellijk de info die hij zoekt.

Dankzij het happCMS systeem waarmee de website gemaakt is, kunnen de verschillende gemeenten en organisaties zelf eenvoudig het serviceaanbod of hun organisatiegegevens ingeven en up-to-date houden en dit allemaal met toevoeging van de juiste zoek-tags zodat de gebruiker ook alles makkelijk vindt met de zoek functie.

Bezoek de site van Huis van het kind Zuid limburg