Happ-CMS waarom happ-cms?

Om een website te maken heb je een aantal dingen nodig. De belangrijkste zijn waarschijnlijk creativiteit, ideeën en technische kennis. Maar stel nu dat je die drie dingen hebt, wat dan. Die vraag hebben we ons bij Happit ook gesteld. Hoe zouden we het liefst een website ontwerpen, bouwen en later onderhouden. 

Gaan we voor een aangekochte html-editor zoals dreamweaver of Golive om onze website te maken en koppelen we er daar een bestaand CMS systeem aan? Na wat marktonderzoek bleek dat de bestaande programma’s individueel wel aantrekkelijke functies hadden. Maar we merkten ook dat geen van de programma’s of combinaties ervan aan onze eisen voldeed. Wat doe je dan als je de kennis en ervaring in huis hebt om je utopia zelf te ontwikkelen? Je bouwt je eigen platform en dat is HappCMS geworden. Een CMS systeem (inhoud beheer systeem) waar je de website volledig in opbouwt.

Wat maakt HappCMS uniek?

De doelstellingen van HappCMS zijn de volgende:

  • een website kunnen opbouwen zonder een doorgedreven kennis van HTML

  • WYSIWYG interface. What You See Is What You get. Je ziet onmiddellijk wat je aanpast.

  • de mogelijkheid om vanuit HappCMS door de website te navigeren terwijl je waar nodig aanpassingen doet.

  • online platform zodat de klant de inhoud van zijn website vanop iedere plaats, met een internetverbinding, kan aanpassen. 

  • mogelijkheid om code te importeren

  • mogelijkheden voor responsive design

  • Mogelijkheid om java script te importeren of te koppelen

  • Mogelijkheid tot koppelen van externe API’s

  • version control

  • Koppeling met HappERP


Aan het bovenstaand lastenboek merk je al dat het een moeilijke taak is om de balans te vinden tussen de verschillende eisen. We moesten een balans vinden tussen gebruiksgemak en complexiteit. De eindgebruiker moet de website zeer eenvoudig kunnen aanvullen en wijzigen. Dit kan dankzij ons HappCMS systeem.  Iemand die geen kennis heeft van CSS kan toch zeer gemakkelijk tekst, foto's, filmpjes of tabellen aanpassen of toevoegen. Bekijk de handleiding er krijg alvast een idee van hoe gebruiksvriendelijk ons systeem is. 

Bekijk de handleiding

Tegelijkertijd mag je de ontwikkelaar niet beperken in zijn technische mogelijkheden. We zijn dan ook zeer trots op ons product. HappCMS is namelijk voor onze specifieke doeleinden ontwikkeld maar dat wil niet zeggen dat het daarom niet ruim inzetbaar is. Juist omdat we alles in een pakket wilden beheren is het een zeer volledig pakket geworden dat voor iedere webdesigner met een basiskennis van CSS bruikbaar is. Indien je als webdesigner geïnteresseerd bent om het pakket eens uit te proberen dan mag je ons steeds contacteren.